ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων ιστοτόπου

Η Νικόλαος Σακελλάρης Α.Ε. αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προστασία της ιδιωτικότητας και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των επισκεπτών/χρηστών. Επισημαίνεται ότι ως δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα νοούνται από την οικεία νομοθεσία (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων 2016/679/ΕΕ) μόνο εκείνες οι πληροφορίες που αφορούν ένα προσδιορισμένο ή – επί τη βάσει κάποιων χαρακτηριστικών – προσδιορίσιμο φυσικό πρόσωπο (υποκείμενο των δεδομένων). Πληροφορίες που αφορούν νομικά πρόσωπα και ομάδες προσώπων ή πληροφορίες στατιστικού χαρακτήρα, από τις οποίες δεν είναι δυνατή η αναγωγή σε προσδιορισμένο ή προσδιορίσιμο φυσικό πρόσωπο, δεν εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία και εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας.

Η παρούσα πολιτική προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι συμβατή με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (ΕΕ/2016/679) και την Ελληνική Νομοθεσία.

Η εταιρεία μας μπορεί να τροποποιήσει την παρούσα πολιτική, οποτεδήποτε και χωρίς προειδοποίηση, ανακοινώνοντας οποιαδήποτε τέτοια τροποποίηση μέσω του ιστοτόπου μας. Με την πλοήγηση και χρήση του ιστοτόπου μας, οι επισκέπτες/χρήστες αναγνωρίζουν ότι έχουν διαβάσει, κατανοήσει και ανεπιφύλακτα αποδεχθεί την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.

Στους παρακάτω όρους θα βρείτε σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά στο είδος, στο σκοπό της χρήσης των προσωπικών δεδομένων σας, την προστασία τους αλλά και τα δικαιώματά σας ως υποκείμενα των δεδομένων αυτών. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Προσωπικών Δεδομένων της εταιρίας μας στο www.sakellaris.gr ή στο [email protected] .

 

Προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε

Κατά την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας δεν είστε υποχρεωμένοι να μας παρέχετε προσωπικές σας πληροφορίες. Ζητείται από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, να μας παρέχουν με προσωπικά τους δεδομένα μόνο στη περίπτωση που θέλουν να παραγγείλουν προϊόν(τα), να εγγραφούν στην ιστοσελίδα ή στο Newsletters μας και/ή να στείλουν email στο [email protected]

H Νικόλαος Σακελλάρης Α.Ε. συλλέγει τους ακόλουθούς τύπους πληροφοριών σχετικά με τους χρήστες:

  • στοιχεία που ο χρήστης μας δίνει κατά την εγγραφή του ως πελάτης
  • στοιχεία που ο χρήστης μας δίνει προκειμένου να εκτελεστεί η παραγγελία του από την εταιρεία μας
  • στοιχεία που ο χρήστης μας δίνει σε συμμετοχές διαγωνισμών που πραγματοποιούνται κατά καιρούς

Κατά την συμπλήρωση οποιασδήποτε φόρμας παραγγελίας στην ιστοσελίδα μας, θα σας ζητηθεί:

  • ονοματεπώνυμο
  • διεύθυνση
  • ταχυδρομικός κωδικός της περιοχής σας
  • ηλεκτρονική σας διεύθυνση
  • το τηλέφωνο σας
  • τρόπος πληρωμής της παραγγελίας

Συμπληρωματικά μπορεί να σας ζητηθούν και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, όπως:

  • στοιχεία πιστωτικής κάρτας 
  • στοιχεία αποστολής – παράδοσης μιας παραγγελίας
  • στοιχεία τιμολόγησης ή λεπτομέρειες σχετικά με προσφορά που έχετε ζητήσει

Κάθε διεκπεραίωση παραγγελίας απαιτεί την συλλογή προσωπικών στοιχείων, για παράδοση ή κράτηση μιας παραγγελίας. Η εκ μέρους σας προσκόμιση των προσωπικών σας δεδομένων, σημαίνει ότι συναινείτε τα δεδομένα αυτά να επεξεργαστούν από την εταιρεία μας για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Σε καμία άλλη περίπτωση η Νικόλαος Σακελλάρης δεν μπορεί να μοιραστεί με άλλους τα προσωπικά σας στοιχεία χωρίς πρότερη δική σας συναίνεση, εκτός και αν αυτό απαιτηθεί μέσω της νόμιμου οδού. Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας ότι κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις που επιτρέπεται ή επιβάλλεται από το νόμο ή βάση δικαστικής απόφασης, η συλλογή, χρήση και η αποκάλυψη των προσωπικών δεδομένων σας, τα οποία έχουν συλλεχθεί online χωρίς την εκ μέρους σας πρότερη συναίνεση (για παράδειγμα σε περίπτωση δικαστικής απόφασης).

H εταιρεία μας διαθέτει λογαριασμούς στα εξής μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

  • Facebook
  • Instagram
  • You tube
  • Tik Tok

Στα ανωτέρα μέσα η εταιρεία μας επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα (όπως το όνομα χρήστη και ενδεχομένως τη φωτογραφία σας) με σκοπό την παροχή ενημέρωσης για τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες μας και έναν επιπλέον τρόπο επικοινωνίας.

Σε κάθε περίπτωση σας δηλώνουμε ότι δε γνωρίζουμε και δεν είμαστε υπεύθυνοι για το αν τα εν λόγω μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβαίνουν σε περαιτέρω επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αν έχουν επιπλέον σκοπούς επεξεργασίας, αν προβαίνουν σε διαβιβάσεις σε τρίτες χώρες, αν χρησιμοποιούν εκτελούντες και υποεκτελούντες την επεξεργασία, αν προβαίνουν σε profiling και τον τρόπο που διενεργούν συνολικά την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Συνιστούμε πριν να παράσχετε την οποιαδήποτε συγκατάθεση, να συμβουλευτείτε την πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των εν λόγω μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε περίπτωση που με δικές σας ενέργειες προβαίνετε σε μεταφόρτωση (uploading) φωτογραφιών δικών σας στη σελίδα μας στα ανωτέρω μέσα ή επιπλέον προσωπικών δεδομένων, την ευθύνη για την επεξεργασία αυτή φέρετε εσείς οι ίδιοι. Λόγω της ιδιαίτερης ευκολίας διαμοιρασμού (sharing) φωτογραφιών και λοιπών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνιστούμε να τα χρησιμοποιείτε εκτιμώντας τους πιθανούς κινδύνους που προκύπτουν από τη δημοσιοποίησή τους.

Η εταιρεία μας δεν ασκεί και δεν μπορεί να ασκεί επιρροή και έλεγχο όσον αφορά την φύση και την έκταση των προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται και τηρούνται από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ως όρος ή αποτέλεσμα της χρήσης τους και δεν φέρει καμία ευθύνη για τη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που πραγματοποιείται από αυτές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους σκοπούς της συλλογής και την περαιτέρω επεξεργασία και χρήση των προσωπικών δεδομένων από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης καθώς και για τα δικαιώματα και τις διαθέσιμες ρυθμίσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας σας και των προσωπικών δεδομένων σας, συμβουλευτείτε την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων της εκάστοτε πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

 

Σκοπός και αρχές της συλλογής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Η Νικόλαος Σακελλάρης Α.Ε. κάνει χρήση των πληροφοριών που μας δίνετε προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με:

  1. την παράδοση της παραγγελίας σας
  2. για επιβεβαίωση και ταυτοποίηση του πελάτη σε κάθε αναγκαία περίπτωση
  3. για νέα ή εναλλακτικά προϊόντα που προσφέρονται από την Νικόλαος Σακελλάρης Α.Ε.
  4. ειδικές προσφορές της Νικόλαος Σακελλάρης Α.Ε.
  5. παραλαβή δώρων μετά από κλήρωση διαγωνισμού
  6. διαρκή βελτίωση και ενίσχυση των υπηρεσιών μας

Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε αν θέλετε ή όχι να λαμβάνετε τέτοιου είδους επικοινωνίες από τη Νικόλαος Σακελλάρης Α.Ε μέσω των σχετικών πεδίων ενημέρωσης ή εναλλακτικά στέλνοντας το αίτημα σας μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] Η επεξεργασία περιορίζεται στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που είναι απαραίτητα και κατάλληλα για την εκπλήρωση των σκοπών και λειτουργιών. Η επεξεργασία υπόκειται στους κανόνες του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων και του συναφούς Eνωσιακού δικαίου, της ελληνικής νομοθεσίας και των σχετικών διεθνών συνθηκών και συμβάσεων..

 

Χρήση των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε

Η παραχώρηση των δεδομένων σας στην εταιρεία μας είναι άλλοτε υποχρεωτική και άλλοτε προαιρετική.

Υποχρεωτική καθίσταται συνήθως στις περιπτώσεις που τα δεδομένα σας είναι απαραίτητα προκειμένου να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, να εκπληρωθεί μια σύμβαση ή να συμμορφωθούμε με απαιτήσεις εκ του νόμου. Εάν δεν μας τα παραχωρήσετε σε αυτές τις περιπτώσεις, πιθανότατα θα είναι αδύνατο να σας παράσχουμε τις υπηρεσίες μας.

Προαιρετική καθίσταται στις περιπτώσεις όπου ζητούμε κάποια δεδομένα σας προκειμένου να βελτιώσουμε/αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας, να παράξουμε πρόσθετη αξία από τη μεταξύ μας επικοινωνία ή να σας παράσχουμε επιπρόσθετες υπηρεσίες, δίχως να θίγονται οι βασικοί σκοποί επεξεργασίας.

Μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να λαμβάνετε ή όχι διαφημιστικό/προωθητικό υλικό ακολουθώντας τις οδηγίες μέσα στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνετε.

Σε κάθε περίπτωση, θα σας ενημερώσουμε για το πότε η επεξεργασία είναι υποχρεωτική και πότε όχι. Στη δεύτερη περίπτωση, θα σας ζητήσουμε τη  πρότερη ρητή συγκατάθεσή σας για τις σχετικές πράξεις επεξεργασίας. 


Πολιτική για Cookies

Τα cookies είναι αρχεία που περιέχουν μικρές ποσότητες δεδομένων, τα οποία χρησιμοποιούνται ως ανώνυμα μοναδικά αναγνωριστικά. Τα cookies αποστέλλονται στον φυλλομετρητή σας (browser) από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε και εγκαθίστανται στην εσωτερική μνήμη της συσκευής σας.

Κάθε πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο χρησιμοποιεί ξεχωριστές κατηγορίες cookies, τα οποία περιέχουν ανώνυμες πληροφορίες σε σχέση με τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε και τις συσκευές που χρησιμοποιείτε κατά το χρόνο αυτό.

Τα cookies χρησιμοποιούνται για να διευκολύνουν την περιήγησή σας σε ιστότοπους, να αποθηκεύουν τις προτιμήσεις σας και να βελτιώνουν τις παρεχόμενες σε εσάς υπηρεσίες.

Τα cookies ταξινομούνται σε κατηγορίες αναλόγως του σκοπού που εξυπηρετούν.

Στον ιστότοπό μας χρησιμοποιούμε τις εξής κατηγορίες cookies:

  • Αναγκαία Cookies: Επιτρέπουν την εκτέλεση βασικών λειτουργιών του site, όπως την προσθήκη προϊόντων στο καλάθι, την αποθήκευση προϊόντων στη wishlist, την ηλεκτρονική πληρωμή. Χωρίς αυτά τα απαραίτητα Cookies, πλήττεται άμεσα η ομαλή λειτουργία του e-shop , περιορίζεται η προσωπική σας εμπειρία πλοήγησης καθώς και βασικές λειτουργίες e-commerce υπολειτουργούν.
  • Cookies λειτουργικότητας: Αυτά τα cookies θυμούνται τις προτιμήσεις σας κατά την περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας, ώστε να μπορούμε να σας προτείνουμε τα κατάλληλα προϊόντα με βάση τις ανάγκες σας βοηθώντας σας έτσι να βρίσκετε πολύ πιο εύκολα αυτό που αναζητάτε.
  • Cookies επιδόσεων: Τα cookies επιδόσεων συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με το πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας. Μας επιτρέπουν να δούμε ποιες σελίδες επισκέπτονται πιο συχνά, μας ενημερώνουν εάν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα κατά την πλοήγηση κλπ. Αυτά τα cookies δεν συλλέγουν πληροφορίες που προσδιορίζουν τον επισκέπτη καθώς οι πληροφορίες είναι συγκεντρωτικές και ως εκ τούτου, ανώνυμες. Χρησιμοποιούνται μόνο για να τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του www.offersmania.gr
  • Cookies Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για να παρέχουν διαφημίσεις σχετικές με εσάς και τα ενδιαφέροντά σας. Χρησιμοποιούνται επίσης για την αποστολή διαφήμισης ή προσφορών που ανταποκρίνονται περισσότερο στις ανάγκες σας περιορίζοντας έτσι τα ανεπιθύμητα και άνευ ουσίας διαφημιστικά μηνύματα. Επίσης μας βοηθούν στη μέτρηση της αποτελεσματικότητας των διαφημιστικών καμπανιών μας.
  • Cookies Analytics: Είναι υποσύνολο των Cookies λειτουργικότητας και μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα των διάφορων λειτουργιών της ιστοσελίδας μας, βελτιώνοντας έτσι συνεχώς την εμπειρία που σας προσφέρουμε..

 

Έλεγχος cookies

Μπορείτε να ελέγχετε τις κατηγορίες cookies που εγκαθίστανται στη συσκευή σας μέσω του σχετικού πίνακα που εμφανίζεται κατά την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας. Επιπλέον μέσω του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε, μπορεί να ελέγχετε αλλά και να ρυθμίζετε τον τρόπο εγκατάστασης των cookies στη συσκευή που χρησιμοποιείτε, όπως και να τα διαγράφετε.

 

Διαβίβαση/Κοινοποίηση δεδομένων σε τρίτα μέρη

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται ενδέχεται να κοινοποιούνται ή διαβιβάζονται σε τρίτους, εφόσον αυτό επιβάλλεται για την εκπλήρωση υποχρεώσεων από το νόμο ή είναι αναγκαίο για την εκπλήρωση των σκοπών και λειτουργιών του ιστοτόπου, τηρουμένων των εγγυήσεων της οικείας νομοθεσίας. Ενδέχεται να αναθέτουμε σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα τη διεκπεραίωση ορισμένων υπηρεσιών και λειτουργιών του ιστοτόπου. Σε αυτά τα πρόσωπα διαβιβάζονται μόνο εκείνα τα προσωπικά δεδομένα που είναι απαραίτητα για την εκπλήρωση των ανατεθειμένων υπηρεσιών και δεσμεύονται έναντι της εταιρείας μας ως προς την εμπιστευτικότητα και την ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων.

 

Τα δικαιώματά σας σε σχέση με την επεξεργασία δεδομένων

Τα ανωτέρω δεδομένα τα επεξεργαζόμαστε σύμφωνα με την παραπάνω πολιτική προστασίας και βεβαίως υποστηρίζουμε και διασφαλίζουμε την άσκηση των δικαιωμάτων σας με αντίστοιχη διαδικασία. Ειδικότερα έχετε τα εξής δικαιώματα:

  1. Δικαίωμα ενημέρωσης για όλα τα παραπάνω ζητήματα και κάθε άλλο που αφορά την επεξεργασία των δεδομένων σας
  2. Δικαίωμα πρόσβασης, δηλαδή δικαίωμα να λάβετε αντίγραφο των δεδομένων που μας έχετε παραχωρήσει
  3. Δικαίωμα διόρθωσης, σε περίπτωση που κάποια δεδομένα είναι ή καταστούν ανακριβή ώστε να τα διορθώσουμε
  4. Δικαίωμα φορητότητας μόνο για τα δεδομένα που επεξεργαζόμαστε με βάση τη σύμβαση
  5. Δικαίωμα διαγραφής. Το δικαίωμα αυτό υπόκειται σε σχετικούς περιορισμούς που αφορούν κυρίως τις κατηγοριών δεδομένων τηρούμε δυνάμει της σύμβασης ή των υποχρεώσεων που απορρέουν από το νόμο
  6. Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας όταν:
    1. η ακρίβεια των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αμφισβητείται από εσάς και για χρονικό διάστημα που μας επιτρέπει να επαληθεύσουμε την ακρίβεια των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
    2. η επεξεργασία είναι παράνομη και εσείς αντιτάσσεστε στη διαγραφή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ζητείτε, αντ' αυτής, τον περιορισμό της χρήσης τους
    3. δε χρειαζόμαστε πλέον τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για τους προαναφερθέντες σκοπούς της επεξεργασίας, αλλά τα δεδομένα αυτά απαιτούνται από εσάς για τη θεμελίωση, την άσκηση ή την υποστήριξη νομικών αξιώσεων και σε συναφείς περιπτώσεις
  7. Δικαίωμα καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (dpa.gr) σε περίπτωση που θεωρείτε ότι παραβιάζουμε τη σχετική νομοθεσία προστασίας δπχ σχετικά με τα δεδομένα σας

 

Εμπιστευτικότητα και ασφάλεια

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε στο πλαίσιο της λειτουργίας του ιστοτόπου είναι τα απολύτως απαραίτητα για τους σκοπούς της επικοινωνίας μαζί σας. Είναι απολύτως εμπιστευτικά και τηρούνται μόνο για τις ανάγκες αυτής της επικοινωνίας. Πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα έχουν ελάχιστα στελέχη της εταιρείας, τα οποία έχουν δεσμευθεί για την τήρηση εχεμύθειας. Επιπλέον, διαθέτουμε επαρκή συστήματα ασφαλείας και λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία και κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν παραβίαση της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων (διαρροή, αποκάλυψη, πρόσβαση από μη δικαιούμενα πρόσωπα) από τα συστήματά μας.

 

Τροποποίηση της παρούσας πολιτικής προστασίας προσωπικών δεδομένων

Η παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων ενδέχεται να αλλάξει όποτε αυτό απαιτείται και πάντοτε ακολουθώντας το εθνικό και Ευρωπαϊκό δίκαιο. Για το λόγο αυτό, καλείστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να επισκέπτεστε την παρούσα σελίδα προς τη δική σας ενημέρωση. Με την πλοήγηση και χρήση του ιστοτόπου μας, οι επισκέπτες/χρήστες αναγνωρίζουν ότι έχουν διαβάσει, κατανοήσει και ανεπιφύλακτα αποδεχθεί την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.

 

Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε ερώτημα προκύψει αναφορικά με την παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων ή εάν πιστεύετε ότι υπάρχουν ασάφειες και ασυμβατότητα με την παρούσα πολιτική από τη μεριά μας, μπορείτε να το γνωστοποιήσετε στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων στο [email protected]